هنرمندنیوز: مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران دقایقی پیش با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و با اجرای محمد سلوکی در برج میلاد آغاز شد.

بعد از پخش تصاویری از حمله صهیونیست‌ها به مردم مظلوم فلسطین مهدی آذرپندار دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: خوش آمدید، قدم بر چشم من گذاشتید. از همه دوستان فیلمسازان داوران و فعالان هنر تشکر می‌کنم. قبلا عرض کرده بودم که قصد ندارم گزارش بدهم چون فکر می‌کنم همه یک بالا سری داریم که گزارش کار ما را می‌داند، فقط یک گزارش باید به مدیران بدهیم که ارایه می‌شود و مهمتر از همه گزارش به علاقه‌مندان سینما و فیلمسازان است البته آنان هم آمدند و دیدند و امیدوارم اگر خواستند روزگاری از دوره چهلم یاد کنند این دوره را با استقبال یاد کنند.

وی ادامه داد: برای من مهمتر از همه همین بود، امیدوارم سال‌های سال جشنواره را در شرایطی برگزار کنیم که هیچ‌ جنگی نباشد و این ظلم هفتاد و پنج ساله صهیونیست‌ها برطرف شود. امیدوارم جشنواره را سال های سال در شرایطی که فلسطین آزاد شده و هیچ ظلمی در دنیا نیست برگزار شود.

در ادامه یادبود شهید امیر اسکندر یکه تاز از شهدای انجمن سینمای جوانان برگزار شد.

سپس محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی روی صحنه آمد و بیان کرد: خوشحالم که امشب در آیین اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه حضور دارم. خوشحالم که در جمع هنرمندان بسیار خوب، جوان، با نشاط و با انرژی و فیلمسازان داخلی و خارجی، اهالی رسانه، مسئولان سینمایی، نمایندگان مجلس و خانواده شهدا هستم. به دوست و برادر گرامی مدیر جهادی مهدی آذرپندار خسته نباشید می گویم که در برگزاری جشنواره اهتمام ویژه داشت.

وی ادامه داد: از اهالی رسانه تشکر می‌کنم که این روزها بازتاب خوبی را رقم زدند و اطلاعات مفیدی را مخابره کردند. از فیلمسازانی که از مردم مظلوم فلسطین حمایت کردند نیز تشکر می‌کنم. امسال شاهد جشنواره متفاوتی بودیم که شاید نقطه عطفی بود در میان جشنواره‌های این سال ها. در بررسی اجمالی که داشتیم در جشنواره‌های داخلی و خارجی چنین استقبال و ارسال آثاری بی سابقه بود. تنوع ژانرها که سیاستگذاری سازمان سینمایی بود امسال به بار نشست. در این دوره ژانرهای خوب، کارگردان های خوب و فیلم های خوبی داشتیم. همچنین نگاه جدی به شهرستانها داشتیم که آثارشان نسبت به دوره گذشته ارتقا پیدا کرده بود.

رییس سازمان سینمایی متذکر شد: توجه به مسایل جدی کشور مثل جمعیت و فرزندآوری در جشنواره دیده می‌شد. در تفاوت این دوره باید بگویم نسلی جوان و امیدوار دیدیم که آثار قابل اعتنایی خلق کرده بودند. من اکثر فیلم‌ها را دیدم و بر خود بالیدم که چنین نسلی در کشور پرورش پیدا کردند اما دو نکته می‌گویم؛ یکی از مهمترین کشورهای جهان اسلام در حوزه سینما جمهوری اسلامی است، ما در دنیا صاحب سینما هستیم و در کشورهای تمام مکاتب دینی، جمهوری اسلامی جزو کشورهای معتبر است پس طبیعتاً انتظار از سینمای ما در دنیا متفاوت است. در سال های گذشته واژگان متعددی در سینما مطرح بوده است یک زمان سینمای دینی، یک زمان سینمای معناگرا و زمانی نام سینمای ملی بر آن گذاشته شده است اما امروز همه این واژه‌ها در نظریه سینمای اسلامی مطرح است و باید تلاش کنیم سینمای اسلامی داشته باشیم.

وی یادآور شد: دوستان در تبیین نظریه سینمای اسلامی عجله نکنند. الان دوستان روشنفکر موضع می‌گیرند اما سینمای اسلامی یعنی سینمای پیشرو و عدالت‌خواهانه و ستم ستیز، اسلام دین مترقی است. اگر ما قرائت درستی نداشتیم این یک بحث دیگر است اما سینمای اسلامی هم می‌تواند سینمای مترقی باشد نه بازدارنده و محدود کننده. اگر نظریه سینمای اسلامی در کشور شروع شود که ما مقدمات آن را فراهم کرده‌ایم خیلی از مشکلات حل می‌شود. جهان اسلام منتظر این نوع سینماست، امروز سینمای اسلامی می‌تواند برندی برای کشورهای مسلمان باشد و شاخص‌های خود را داشته باشد پس تلاش می‌کنیم این سینما محقق شود و بازدارنده نباشد. باید دستورالعمل‌هایی برای آن داشته باشیم، یکی از مشکلات جوامع بشری امروز فاصله گرفتن از دین است امروز خیلی از ماها دچار پریشان احوالی و گرفتاری هستیم. بحث، اقتصادی نیست بلکه حالمان خوش نیست چون از خدا فاصله گرفته‌ایم. در تلاشیم‌ گامی برای این امر برداریم. امیدوارم روزهای خوبی برای سینمای ایران رقم بخورد.

در ادامه جوایز بخش بین‌الملل اهدا شد.

در این بخش پس از قرائت بیانیه هیات داوران، جایزه حقیقت جویان به سمیح ساغمان‌ برای «گلاب گل» از افغانستان اهدا شد.