هنرمندنیوز: آیین رونمایی از پوسترهای آثار سینمایی گروه شاهد امروز ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ با حضور امیرحسین قاضی‌زاده معاون ریاست جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران، سیدمحمد صادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران داریوش یاری، انسیه شاه‌حسینی، حسین ریگی، سعید الهی، در هتل هویزه تهران برگزار شد.

سیدمحمد صادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ابتدای این آیین ضمن زنده داشتن یاد شهدای اخیر کشور در حادثه تروریستی کرمان و شهدای مرزبانی و شهدای خارج از کشور بیان داشت: یکی از فیلم‌هایی که امروز پوستر آن رونمایی خواهد شد، فیلم «شور عاشقی» به زحمت داریوش یاری درباره فتنه‌ای بعد از شهادت حسین بن علی(ع) در کربلا اتفاق افتاد است. این فیلم روایتی جذاب است که می‌تواند جای جلاد با شهید را عوض کند. انشاالله به‌زودی این فیلم را در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر می‌توانند نگاه کنند.

او افزود: اثر دیگری که امروز از پوسترش رونمایی خواهد شد، «دست ناپیدا» است که به کارگردانی انسیه شاه‌حسینی است؛ داستانی از زحمات زنان بزرگواری که دوشادوش مردان در هشت سال دفاع مقدس زحمت کشیدند و خود خانم شاه‌حسینی هم در آن میدان حضور داشته است.

هاشمی عنوان کرد: کار بعدی که از پوسترش رونمایی خواهد شد «جزیره مینو» به تهی کنندگی حسین قاسمی جامی است که قبلا هم در فیلم سیمرغ با بنیاد شهید کار کرده‌است، این کار از این نظر مهم است که طبق اطلاعات ما تنها فیلمی است که امسال به موضوعات فتنه زن زندگی آزادی اشاره کرده‌است و روایتی درباره خانواده شهدا است.

او ادامه داد: این کار استراتژیک بود و خیلی ها حاضر نبودند در این حوزه آن هم به این سرعت کار کنند، اما مردانگی و پایداری عزیزانم در تولید این فیلم باعث شد که خیلی زود این اور آماده شود و درمورد این فیلم در آینده صحبت می‌کنیم.

معاون فرهنگی بنیاد شهید ضمن بیان اینکه دو فیلم دیگر داریم که مبنای آن بر وعده جناب قاضی زاده بوده است که از شهدا و قهرمانان و الگوهای استانی بیشتر رونمایی شود و کارها در استان ها تولید شود، گفت: یک فیلم را داریم که در استان چهارمحال و بختیاری درباره قوم غیوری است که امام فرمود ذخائر انقلابند و کمتر به موضوعات این قوم پرداخته شده بود درباره دو برادر شهیدان خالدی است و کارگردان این فیلم یکی از عزیزان انقلابی لر زبان از بچه های استان است. تقویت کارگردلن های استانی با اهمیت است.

او عنوان کرد: شاید خیلی ها انتظار داشته باشند همه کارهای ما «سیمرغ» و «روز سوم» بشود، اما برخی کارها که در استان صورت می‌گیرد کارهای حاکمیتی است و ما باید در بنیاد هزینه آن را بدهیم. نام این کار «آندو» است.

هاشمی افزود: فیلم «میرو» به تهیه کنندگی سعید الهی و کارگردانی حسین ریگی است که در بخش رقابتی چهل و دومین جشنواره فیلم فجر راه پیدا کرده‌اند و انشااله مردم ببینند و درباره قوم بلوچ است که دوشادوش مردم کشور در کنار دیگر اقوام کشورمان برای سربلندی ایران عزیز ایستاند و مرزداری روایت مردم بلوچ است و اتفاقات خیلی خوب است که به نظرم این دو برادر عزیز در کنار هم مجموعه خیلی خوب را ایجاد کردند.

او در پایان بیان کرد: «نامیرا» پروژه فیلمبرداری آغاز شده و مشکلاتی پیش آمده که انشاالله این فیلم هم در در دست پژوهش و پیش تولید آثاری را داریم و امسال کارمان به اتمام نرسیده‌است. همچنین نگاه جشنواره‌ای نداریم و در بنیاد باید به وظیفه مان بپردازیم.

در ادامه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی معاون ریاست جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران، اذعان داشت: از اینکه در جهت تحقق اهداف ذاتی بنیاد شهید، شما هنرمندان حاضر در این آیین دست یاری ما را لبیک گفتید، تشکر می‌کنم. ما در بنیاد شهید وظایف ذاتی داریم که باید آن‌ها را محقق کنیم و طبیعتا نیازمند کمک‌ هنرمندان هستیم تا بتوانیم پیام شهدا را به نسل‌های آینده منتقل کنیم. هیچ پیامی رسا نخواهد بود به‌جز در قالب هنر!

او ادامه داد: در بنیاد شهید نگاه‌مان به عرصه هنر یک نگاه تمدنی است چون وظیفه ما تمدن سازی است. مکتب حق پرور اسلام و سبک زندگی ایرانی را به عنوان یک زندگی سعادت بخش هم به جامعه خود و هم به احاد جهان معرفی کنیم.

قاضی‌زاده اظهار کرد: هر جامعه‌ای خودش را با محصولاتی که دارد نشان می‌دهد. الخمدالله ایران عزیز در تاریخ روایت‌های قابل بیانی دارد و هم تاریخی که مکتب اهل بین است قابل روایت است و هم محصولات آن تاریخ قابل ارائه است. ما توانسته ایم در جریان تاریخی باند قله‌ را به عنوان نمادهای قابل عرضه به جهان ارائه کنیم.

او ادامه داد: موشک می‌سازیم و ماهواره پرتاب می‌کنیم، زیرساخت‌ها را توسعه می‌دهیم اما بیشتر مجاهدت دانشمند و مبارزه آن فردی که در سنگر علم است، قابل بیان است.

قاضی‌زاده در پایان بیان کرد: یک فیلم سینمایی خوب مثل یک مجلس روضه می‌تواند موثر باشد و پیامدش جهانی باشد، امیدوارم این کارها با اخلاص انجام شود و دیده شود و اگر با اخلاص انجام شود خدا پربرکت و اثرگذار می‌کند. تعداد فیلم‌ها مهم نیست بلکه کیفیت آثار مد نظر داریم و حتی کتاب ها و روایت‌های نانوشته‌ای داریم که قابلیت تبدیل شدن به فیلمنامه دارند.

سعید الهی در این آیین خواستار شد تا به ایثار اجتماعی نیز در آثار پرداخته شود؛ او گفت: پرتره سازی دیگر برای نسل زد تاریخ مصرف گذشته است؛ ما باید از ایثار اجتماعی به اهداف والاتری برسیم.

چیزی در آیین ارزش ‌های ما تاریخ مصرف گذشته نیست و اگر این طور باشد پس قطعا گفتن از شهدای گمنام آشنا و قهرمان تاریخ مصرف گذشته‌‌اند. باید تشویق کنیم در کنار مسائل شما این‌ها هم ادامه داشته باشند؛ تمام راز ناگفته ما در همین خون عزیزان شهید است.